This home perched beside a lovely lake, & yet despite it’s best intentions didn’t allow it’s owners quite enough connection with that lovely shimmery body of water.  In addition, the house itself was curiously linear, with no movement either to the front or the back.

   

We remedied both situations by adding a lovely sitting porch towards the front to mark the entrance, & a simple but grand covered outdoor room towards the back & adjacent to the lake.  While we were at it, we added a small bump out to the side of  the new front porch to accommodate  an expanded master closet on the interior, with additional outdoor storage accessed off the porch.

   

Both additions make use of simplified custom craftsman details, allowing this simple house to shine with unique charm & the offer of a pleasant, lake-oriented lifestyle.

Lakehouse Living

Durham, NC

Before Photo, Back of House
Before Photo, Front of House